Pieczone żeberka wieprzowe

Pieczone żeberka wieprzowe

Pieczone żeberka wieprzowe w glazurze miodowej

Całkowity czas przygotowania potrawy ok. 2 godziny

Marynata:

3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka papryki sproszkowanej słodkiej lub ostrej
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
3 łyżki miodu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki marynaty blendujemy. Powstałą pastą smarujemy pokrojone żeberka. Układamy w uprzednio namoczonym garnku rzymskim i odstawiamy na 1 godzinę, aby "naciągnęły" marynatę.
Po upływie godziny garnek wstawiamy do zimnego piekarnika, włączamy na około 150 stopni i pieczemy około. 2 godziny.
Przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywę garnka i włączamy w piekarniku opcję GRILL w celu uzyskania chrupiącej skórki na żeberkach..

Zostaw nam swój komentarz

* Nazwa (Nick)
* E-mail: (nie wyświetlany w komentarzu)
   Strona www: (adres strony z http://)
* Komentarz:
Przepisz kod
  • Prostota użycia

    Po prostu włóż do Garnka Rzymskiego wszystkie produkty i zrelaksuj się podczas gdy Twój posiłek przygotuje się sam!

  • Kurier DHL

    Dostawa kurierem DHL

    Bezpiecznie i szybkie przesyłki kurierskie. Naczynia są bardzo bezpiecznie zapakowane. Dostawa na terenie całego kraju w ciągu 24 godzin!

  • Bezpieczne płatności

    Oferujemy bezpieczne metody płatności elektronicznych jak też przelewy tradycyjne oraz usługę pobrania płatności przez kuriera dostarczającego towar.