Garnek rzymski
to naczynie wykonane z gliny przeznaczone do pieczenia, gotowania i duszenia w piekarniku. W garnku rzymskim możemy piec drób, wołowinę, wieprzowinę, baraninę, dania wegetariańskie oraz potrawy wedle naszego uznania, przez nas wymyślone i indywidualnie przygotowane. Garnek taki nadaje się również do pieczenia ciast, zapiekanek oraz chlebów. Chleb pieczony w formach rzymskich jest bardzo dobrze wyrośnięty, pulchny, skórka jest chrupiąca ale środek jest odpowiednio wilgotny ponieważ nie zostaje przesuszony.
W garnku rzymskim możemy przygotować cały obiad, np. mięso połączone z dodatkami jak ziemniaki, warzywa, ryż itp. Zaoszczędzi nam to pracy i czasu. Co najlepsze, to potrawy nie musimy przekładać na osobne półmiski, tylko całą stawiamy w ładnie prezentującym się garnku na stole.
Zalety garnków rzymskich RÖMERTOPF®
- duszenie potraw w naturalny sposób we własnym sosie
- podczas pieczenia nie jest konieczne dodawanie dodatkowych tłuszczów i płynów
- nic się nie przypala, piekarnik pozostaje czysty
- naturalny smak potrawy zostaje wyraźnie podkreślony
- naczynie RÖMERTOPF®można postawić na stole bez przekładania potrawy
- duszenie potraw w jednym garnku zaoszczędzi nam czas i energię
- garnek rzymski RÖMERTOPF®wpisuje się doskonale w zarówno tradycyjne jak i nowoczesne trendy żywieniowe
- gotowanie, duszenie i pieczenie w naczyniu z naturalnej gliny
Zostaw nam swój komentarz Cancel Reply