Pieczone żeberka wieprzowe w glazurze miodowej
Całkowity czas przygotowania potrawy ok. 2 godziny
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka papryki sproszkowanej słodkiej lub ostrej
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
3 łyżki miodu
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka papryki sproszkowanej słodkiej lub ostrej
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
3 łyżki miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty blendujemy. Powstałą pastą smarujemy pokrojone żeberka. Układamy w uprzednio namoczonym garnku rzymskim i odstawiamy na 1 godzinę, aby "naciągnęły" marynatę.
Po upływie godziny garnek wstawiamy do zimnego piekarnika, włączamy na około 150 stopni i pieczemy około. 2 godziny.
Przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywę garnka i włączamy w piekarniku opcję GRILL w celu uzyskania chrupiącej skórki na żeberkach..
Zostaw nam swój komentarz Cancel Reply