Łopatka pieczona tradycyjnie

Łopatka pieczona tradycyjnie

Składniki:

1 -1,5 kg łopatki wieprzowej
10 ziarenek ziela angielskiego
5 listków laurowych
1 łyżeczka kminku
10 ząbków czosnku
sól
pieprz

Dodatki:

ziemniaki
1 duży fenkuł
inne warzywa

Przygotowanie:

Na dnie naczynia układamy liście laurowe, ząbki czosnku, kminek i ziele angielskie. Na przyprawach układamy mięso, przykrywamy i pieczemy przez 4 godziny w temperaturze 120 stopni. W trakcie pieczenia mięso 1 raz obracamy i polewamy białym winem lub wodą.
Godzinę przed końcem pieczenia do mięsa dodajemy połówki nieobranych ziemniaków i fenkuł. Lub dowolne warzywa. Pieczemy nadal pod przykryciem.
10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywę i włączamy w piekarniku opcje grill. Mięso dzięki temu ładnie się zarumieni.

Related Posts:

Zostaw nam swój komentarz

* Nazwa (Nick)
* E-mail: (nie wyświetlany w komentarzu)
   Strona www: (adres strony z http://)
* Komentarz:
Przepisz kod
  • Prostota użycia

    Po prostu włóż do Garnka Rzymskiego wszystkie produkty i zrelaksuj się podczas gdy Twój posiłek przygotuje się sam!

  • Kurier DHL

    Dostawa kurierem DHL

    Bezpiecznie i szybkie przesyłki kurierskie. Naczynia są bardzo bezpiecznie zapakowane. Dostawa na terenie całego kraju w ciągu 24 godzin!

  • Bezpieczne płatności

    Oferujemy bezpieczne metody płatności elektronicznych jak też przelewy tradycyjne oraz usługę pobrania płatności przez kuriera dostarczającego towar.