O nas

Pieczeń w sosie warzywnym
Czas:    ok. 2 godziny

 

Składniki:
750 g wieprzowina (najlepiej z uda)
sól
świeżo zmielony pieprz
drobno posiekana włoszczyzna
1-2 ząbki czosnku
2-4 pomidory (wedle upodobania)
1-3 cebule (wedle upodobania)
2 duże pokrojone marchewki
1 filiżanka rosołu

Wartość energetyczna: 525 kcal - całość w przypadku mięsa chudego

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, wytrzeć z nadmiaru wody, natrzeć solą i pieprzem. Włożyć wraz z pokrojonymi warzywami, marchewką i czosnkiem do rzymskiego garnka, wcześniej namoczonego w wodzie. Zalać rosołem (rozpuszczonym rosołkiem). Zamknąć garnek i włożyć do pieca. Po godzinie można ewentualnie dodać gorącej wody. Dodać pokrojona cebulę i pomidory, posypać bułka tartą. Ponownie zapiec.
Dla miłośników sosów gęstych; dodać więcej rosołu następnie zlać wszystko i ?zaklepać? mąką.

 

Wróć do przepisów


  • Prostota użycia

    Po prostu włóż do Garnka Rzymskiego wszystkie produkty i zrelaksuj się podczas gdy Twój posiłek przygotuje się sam!

  • Kurier DHL

    Dostawa kurierem DHL

    Bezpiecznie i szybkie przesyłki kurierskie. Naczynia są bardzo bezpiecznie zapakowane. Dostawa na terenie całego kraju w ciągu 24 godzin!

  • Bezpieczne płatności

    Oferujemy bezpieczne metody płatności elektronicznych jak też przelewy tradycyjne oraz usługę pobrania płatności przez kuriera dostarczającego towar.