Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Wieprzowy filet z szynką (Włochy)
Czas: 1 godzina
Składnki:
500 g polędwicy
sól
świeżo zmielony pierz
250 g pomidorów
250 g pieczarek
200 g chudej, gotowanej szynki w plastrach
1 ząbek czosnku
tymianek, rozmaryn, szałwia
1/8 l kwaśnej śmietany
1 łyżka masła anschovis
1 łyżka keczupu
Wartość energetyczna: 400 kcal
Przygotowanie:
Umyć mięso i wytrzeć do sucha, wyciąć resztki zewnętrznych błon, pokroić w plastry, posolić i popieprzyć, nastęnie spłaszczyć pięścią. Sparzyć pomidory, obrać i pokroić w plastry. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Do namoczonego wcześniej rzymskiego garnka włożyć plastry szynki, na to plastry mięsa i mieszankę z pomidorów i pieczarek. Przykryć resztą szynki. Pozostałe składniki wymieszać i polać nimi całość.
Podawać ze świeżymi sałatkami, czerwonym winem, do tego pasują różne rodzaje pieczywa.