Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Sznycel z selerem
Czas: 1 godzina
Składniki:
800 g wieprzowiny sznyclowej
1 cebula
3 łyżki oleju
1 łyżka mąki
Sól
świeżo zmielony pieprz
1 seler (seler z nacią)
2 jajka
Sok z jednej cytryny ( niespryskiwanej substancjami chemicznymi)
Wartość odżywcza 1 porcji 500 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć, wytrzeć do sucha i pokroić na kawałki. Cebulę pociąć w drobną kostkę i podsmażyć. Mięso obtoczyć mąką i obsmażyć z obu stron. Cebulę i mięso przełożyć do rzymskiego garnka namoczonego uprzednio w wodzie, posolić, popieprzyć.
Do mięsa dodać pokrojony korzeń selera i odrobinę części zielonych. Polać 1 szklanką wody, przykryć garnek.