Sznycel z selerem
Czas: 1 godzina
Składniki:
800 g wieprzowiny sznyclowej
1 cebula
3 łyżki oleju
1 łyżka mąki
Sól
świeżo zmielony pieprz
1 seler (seler z nacią)
2 jajka
Sok z jednej cytryny ( niespryskiwanej substancjami chemicznymi)
Wartość odżywcza 1 porcji 500 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć, wytrzeć do sucha i pokroić na kawałki. Cebulę pociąć w drobną kostkę i podsmażyć. Mięso obtoczyć mąką i obsmażyć z obu stron. Cebulę i mięso przełożyć do rzymskiego garnka namoczonego uprzednio w wodzie, posolić, popieprzyć.
Do mięsa dodać pokrojony korzeń selera i odrobinę części zielonych. Polać 1 szklanką wody, przykryć garnek.