Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Prosię pieczone
Czas: 90 minut
Składniki:
1000 mięsa prosiego z kośćmi / przepis dotyczy podanej wagi, składniki można proporcjonalnie zwiększać.
sól
świeżo zmielony pieprz
1 kawałek skórki z boczku wędzonego
1 cebula
4 łyżki mocnego bulionu
1/8 l piwa
1/8 l mleka
Wartość odżywcza na osobę 550 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć i wytrzeć do sucha, natrzeć dobrze solą i pieprzem. Włożyć do rzymskiego garnka uprzednio namoczonego w wodzie. Dodać skórę z boczku i posiekaną cebulę. Zalać bulionem i przykryć garnek.
Przez ostanie pół godziny zostawić garnek otwarty i w odstępach pięciominutowych polewać na zmianę piwem i mlekiem. Pozostałość mleka i piwa podgrzać i dodać do pieczeni, piec jeszcze przez 5 minut. Doprawić.
Porada: chrupiąca skórka łatwo łamie się podczas przecinania pieczeni, dlatego najlepiej ciąć nożycami.
Do prosięcia podawać ziemniaki.