Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Prosię z fenkułem (koprem włoskim)
Czas: 90 minut
Składniki:
na 1000 g mięsa prosięciego
sól
świeżo zmielony pieprz
2 ząbki czosnku
2 fenkuły
? l wytrawnego białego wina
Wartość odżywcza na osobę 400 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć i wytrzeć do sucha, natrzeć solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem, włożyć do rzymskiego garnka uprzednio namoczonego w wodzie. Dodać pokrojony w ćwiartki koper włoski, dodać do mięsa. Polać winem i ? przypudrować? solidnie pieprzem. Przykryć. Potrawę podczas ostatnich 20 minut piec bez przykrycia podlewając od czasu do czasu winem.
Do potrawy pasuje białe pieczywo, sałatki, i wino (to które dodawane było do pieczenia)