Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Ogórki duszone
Skandynawia
duszenie 45 minut
250 kcal
600 g ogórków gruntowych
200 g pomidorów
200 g cebuli, sól
świeżo zmielony pieprz
50 g wędzonego boczku
1 łyżka mąki
125 ml kwaśnej śmietany
2 łyżki koperku
odrobina cukru
odrobina octu
Ogórki obrać, pomidory sparzyć i również obrać ze skórki. Cebulę pokroić w krążki. Wszystko to włożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę, dobrze zesmażyć i wraz z tłuszczem dodać do warzyw. Oprószyć mąką i polać śmietaną. Naczynie przykryć, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Po upieczeniu doprawić koperkiem, odrobiną octu i cukru.