Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Kalarepki wypełnione souffle
Belgia
zapiekanie 30 minut
200 kcal
4 duże kalarepy
sól
ziarna pieprzu
pół ekologicznej cytryny
4 jajka
świeżo zmielony pieprz
odrobina startej gałki muszkatołowej
2 łyżki siekanej pietruszki
1 łyżka pietruszki
1 łyżka masła
Kalarepy obrać, przepołowić, następnie obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie z ziarenkami pieprzu. Odcedzić, przestudzić i wybrać środki. Wybrane wnętrze zmiksować wraz z sokiem z cytryny, odrobiną startej skórki z cytryny, żółtkami, pieprzem, gałką muszkatołową i pietruszką. Do masy dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Kalarepy ułożyć w garnku rzymskim i każdą wypełnić masą. Posypać płatkami masłą, przykryć naczynie i zapiekać w 180-200 stopniach.