Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Pory po turecku
Turcja
zpiekanie 1 godzina
300 kcal
1 kg grubych prów
2 cebule
150 g mięsa wołowego bez tłuszczu (tatar)
50 g ugotowanego ryżu
50 g grubo zmielonych migdałów
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki kminku rzymskiego
sól
papryka w proszku
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 puszka pomidorów
2 łyżki oliwy
Pory przepołowić wzdłóż, ułożyć w namoczonym garnku rzymskim. Połączyć: posiekaną cebulę, mięso, ryż, migdały, wyciśnięty czosnek, kminek, sól, pieprz i paprykę. Masę przełożyć na pory, dodać pomidory i skropić oliwą. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.