Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Grzyby w śmietanie
Włochy
zapiekanie 30 minut
kalorie 250 kcal
600 g grzybów (podgrzybki, prawdziwki, kurki, lub inne)
1 cebula
2 łyżki oliwy
1/2 szklanki wina
1 łyżka świeżego bądź 1 łyżeczka suszonego estragonu
szczypta suszonej mięty
2 łyżki siekanej pietruszki
sól
200 g śmietany
4 filety sardeli
2 łyżki soku z cytryny
Oczyszczone i umyte grzyby włożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć i dodać do grzybów. Doprawić winem i przyprawami. Polać śmietaną wymieszaną z sokiem cytrynowym i rozgniecionymi sardelami. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.