Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Ragout pomidorowe Savarin
Francja
zapiekanie 30 minut
150 kcal
1 kg pomidorów
1 mała puszeczka przecieru pomidorowego
100 ml śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz
odrobina sproszkowanego imbiru
1 łyżeczka cukru
3 łyżki koniaku (winiaku, brandy)
Umyte pomidory po sparzeniu obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Ułożyć w namoczonym garnku rzymskim. Pozostałe składniki połączyć i wymieszać, polać pomidory. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.