Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Warzywa z krewetkami
czas zapiekania 45 minut
kalorie 250 kcal
Po 200 g:
pora
brokuła (lub kalafiora)
groszku / śwież lub mrożony
dymki
1/4 l rosołku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka sosu Worchester
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka mąki
2 łyżki masła
250 g krewetek
Pory pokroić w krążki, brokuła podzielić na różyczki, zielony groszek rozmrozić, dymkę posiekać. Wszystko przełożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Zasmażyć mąkę z masłem, dodać rosołku, soku z cytryny, sosu Worchester, pieprzu, dokładnie wymieszać. Polać warzywa. Na tej samej patelni krótko podsmażyć krewetki, przełożyć do warzyw. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę