Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Pieczeń wołowa Boeuf a la mode
Czas przygotowania 3 godz
Boeuf a la mode, duszona w winie pieczeń wołowa doceniana jest wśród znawców kuchni. Rzymski garnek jest idealnym naczyniem do tak długiego pieczenia, które nie wymaga doglądania.
Składniki
800 g wołowiny pieczeniowej
1 łyżka oliwy
1/8 l czerwonego wina
1/8 l mocnego bulionu
50 g tłustego wędzonego boczku
1 mała cielęca nóżka
1 marchewka
1 cebula
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
świeżo zmielony pieprz
Wartość odżywcza n.o. ok. 550 kcal
Przygotownie
Mięso umyć, osuszyć ściereczką, podsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do namoczonego rzymskiego garnka, polać winem i bulionem. Dodać w paski pocięty boczek, nóżkę cielęcą ( poprosić w sklepie o przerąbanie), i grubo pocięte warzywa. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Przykryć garnek. Po godzinie zmiejszyć temperaturę na 160 stopni.
Pieczeń w Chianti
W tym wypadku stosujemy ? l mocnego czerwonego wina. 4 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego selera naciowego. Zamiast ziół prowansalskich dodajemy mieszankę włoską. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną.