Kurczak z szynką w rumowej śmietanie
Czas: 45 min
Składniki
400 g piersi z kurczaka
200 g gotowanej chudej szynki
1 łyżka posiekanej pietruszki
Sól
Sporo swieżo zmielonego pieprzu
2 łyżeczki oleju
1 mango
6 łyżek rosołku
1 łyżka rodzynek
2 pomidory
50 g wiórków kokosowych (wiórków, czy wiórek)
150 g śmietany
2 łyżki rumu
Wartośc odżywcza n.o ok. 500 kcal
Przygotowanie
Mięso wraz z szynką pokroić, dodac do garnka. Posypać pietruszką, dodać sól, pieprz, polać olejem. Po 25 min pieczenia dodać Mango, wywar, rodzynki, obrane, pokrojony w ćwiarki pomidory, i kokos. Zamieszać. Lekko ubić śmietanę, dodać rum, sól i sporo pieprzu. Dodać do wszystkiego i delikatnie zamieszać.
Podawać z ryżem, lub białym chlebem.