Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Schab w sosie oliwkowym (przepis śródziemnomorski)
Czas:45 minut
Składniki:
600 g schabu
3 łyżki oleju z oliwek
1 cebula
4 ząbki czosnku
400 g pomidorów
100 ml wytrawnego Sherry
sól
świeżo zmielony pieprz
100 g nadziewanych papryką oliwek
1 łyżka rodzynek
1 łyżka siekanej pietruszki
1 łyżka zmielonych migdałów
Wartość energetyczna: 400 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć i wytrzeć do sucha, wyciąć błony tkanki łącznej, pokroić w grube plastry. Obsmażyć na patelni w oleju krótko z obu stron. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, krótko podsmażyć. Sparzyć pomidory, obrać pokroić w plastry, włożyć do rzymskiego garnka wcześniej namoczonego w wodzie, polać 4 łyżkami sherry i szklanką wody, posolić i popierzyć; Na pomidory położyć mięso, przykryć garnek i piec. Gotowe mięso wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Zmiksować pomidory na gładki sos, dodać oliwki, rodzynki i pozostałe sherry, zagotować. Przyprawić posiekaną pietruszką i migdałmi.