Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Schab z ananasem
Czas: 1,5 godziny
Składniki:
800 g schabu
4 ząbki czosnku
sól
tabasko - ilość wedle uznania
kolendra
400 g ananasa, najlepiej świeżego
1 mały ogórek
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu / małoprocentowego do 6%
2 łyżki brązowego cukru lub miodu
Świeżo zmielonego pieprzu
Wartość energetyczna: 350 kcal
Przygotowanie:
Mięso podzielić na 4 części. Wycisnąć czosnek, wymieszać z tabasco, solą, kolendrą, nasmarować tym grubo mięso. Włożyć do rzymskiego garnka, dodać 1/2 szklankę wody. Przykryć i piec. Po godzinie pieczenia dodać do mięsa grubo pociętego ananasa i ogórka, obranego i pokrojonego w kostkę. W odstępie 10 minutowym polewać zalewą zrobioną z pozostałych składników i 3 łyżek wody.
Do potrawy pasuje ryż.
Wróć do przepisów