Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Żeberka z ananasem
Czas: 1 godzina
Składniki:
1000 g żeberek
sól
świeżo zmielony pieprz
1 niepryskana substancjami chemicznymi cytryna
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki miodu
1 puszka ananasów
Tabasco
odrobina imbiru
Wartość odżywcza porcji ok. 350 kcal
Przygotowanie:
Żeberka dokładnie umyć i wytrzeć do sucha. Wymieszać sól, pieprz, nieco startej skórki cytryny z olejem i zamarynować żeberka, pozostawić, aby ?się naciągnęły?
Następnie podsmażyć je na patelni, przełożyć do namoczonego wcześniej rzymskiego garnka. Sok z cytryny i resztę składników wymieszać, dodać do mięsa i uzupełnić 1/2 szklanki wody. Przykryć, piec, 15 minut przed końcem otworzyć garnek i piec bez przykrycia.
Do żeberek z ananasem pasuje ryż