Kotlety schabowe z kością i fasolą
Czas: 1 godzina

Składniki:

4 niewielkie schabowe z kością
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
500 g zielonej fasoli szparagowej
500 g pomidorów
? l białego wina
1 szczypa cynamonu
1 cytryna

Wartość odżywcza 1 porcji 500 kcal

Przygotowanie:

Mięso umyć, wytrzeć do sucha, doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron. Posiekać cebule i czosnek, podsmażyć. Przygotować fasolę, umyć, pokroić i włożyć do rzymskiego garnka uprzednio namoczonego w wodzie. Pomidory pokroić na duże kawałki, dodać do fasoli, polać białym winem. Doprawić pieprzem, solą, cynamonem i pokropić sokiem z cytryny. Na to wszystko ułożyć mięso i na wierzch dodać czosnku.

Do potrawy pasuje ryż.

 

Wróć do przepisów