O nas

 Comber barani z grzybami

Składniki:

 

1,2 kg combra baraniego 

1 łyżeczka tymianku suszonego

1 listek mięty

mały pęczek pietruszki

1 ząbek czosnku

1 łyżka oleju

odrobina słodkiej papryki

sól

1 cebula

250 g grzybów mieszanych, prawdziwki, kurki, podgrzybki

1 szklanka rosołku

3 łyżki czerwonego pieprzu

 

Wartośc odżywcza ok. 450 kcal


Przygotowanie

Umyć mięso, osuszyć. Pietruszkę i listek mięty drobno posiekać, suszony tymianek sproszkować w palcach. Zioła wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, olejem, papryką, solą, i pieprzem. Mieszanką nasmarować całą pieczeń i włożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Cebulę i grzyby pokroić dodać do mięsa, polać odrobiną rosołku. Przykryć naczynie, włożyć do piekarnika i piec przez ok. 1-1,5 godz. Co pół godziny polewać sosem.

Do sosu dolać resztę rosołku, można również ?rozciągnąć? go śmietaną.

Do pieczni pasują  delikatne warzywa, chrupiące białe pieczywo lub ziemniaki z wody.


  • Prostota użycia

    Po prostu włóż do Garnka Rzymskiego wszystkie produkty i zrelaksuj się podczas gdy Twój posiłek przygotuje się sam!

  • Kurier DHL

    Dostawa kurierem DHL

    Bezpiecznie i szybkie przesyłki kurierskie. Naczynia są bardzo bezpiecznie zapakowane. Dostawa na terenie całego kraju w ciągu 24 godzin!

  • Bezpieczne płatności

    Oferujemy bezpieczne metody płatności elektronicznych jak też przelewy tradycyjne oraz usługę pobrania płatności przez kuriera dostarczającego towar.