Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Zapiekany kalafior holenderski
pieczenie 40 minut
Składniki
1 duży kalafior
masło
1/4 l bulionu
1 cebula
gałka muszkatałowa
pieprz
2 łyżeczki mąki
125 g śmietany
gouda w plastrach (ilość w zależności od wielkości kalafiora)
Kalafior podzielić i namoczyć przez 10 minut w osolonej wodzie, następnie opłukać zimną wodą. Ułożyć w namoczonym w wodzie garnku rzymskim różyczkami do góry, obłożyć płatkami masła. Doprawić bulionem wymieszanym z tartą cebulą, gałką muszkatałową i pieprzem. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. 10 minut przed końcem zapiekania dodać do sosu śmietanę wymieszaną z mąką. Kalafiora obłożyć plastrami