Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Cykorie w szynce
Belgia
zapiekanie 30 minut
kalorie 300
4 cykorie
2 łyżki soku z cytryny
4 plastry łagodnego sera
3 plastry gotowanej szynki
odrobina startej gałki muszkatołowej
1 mała puszka pomidorów
1 mała cebula
100 ml śmietany
swieżo zmielony pieprz
sól
Cykorię umyć, wyciąć gorzką dolną część. Gotować przez 5 minut w lekko zakwaszonej wodzie, odcedzić. Plasterki szynki posypać gałką muszkatołową. Plasterki sera ułożyć na szynce, następnie zawinąć w nie cykorię i spiąc wykałaczką. Przełożyć do garnka rzymskiego . Zmiksować pomidory, cebulę, pieprz, dodać śmietanę. Sosem polać cykorię, naczynie przykryć, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Piec przez 30 minut.