Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Papryka z serem po słoweńsku
zapiekanie 1 godzina
kalorie 450 kcal
1 kg papryki
250 ml kwaśnej śmietany
400 g owczego sera typu feta w wersji twardej
3 jajka
pieprz
4 łyżki posiekanej pietruszki
Papryki umyć, przepołowić, oczyścić z gniazd nasiennych. Do namoczonego garnka rzymskiego wlać kwaśnej śmietany, ułożyć połówki papryk. Pozostałe składniki połączyć tak, aby stworzyły gładką masę, wypełnić nią papryki. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.