Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Duszona czerwona kapusta
Austria, południowe Niemcy
duszenie 60 minut
kalorie 250 kcal
750 g czerwonej kapusty
1 cebula
50 g wędzonego boczku
1/4 l jabłkowego wina
1 łyżeczka cukru
1 łyżka octu
1 łyżka dżemu z czarnej pożeczki
sól
kilka ziaren pieprzu
1/2 liścia laurowego
1 łyżka masła
Poszatkowaną kapustę włożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Boczek i cebulę drobno pokroić, dobrze zesmażyć na patelni i dodać do kapusty. Doprawić cukrem, octem, dżemem, solą, pieprzem, i liściem laurowym. Polać winem jabłkowym. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.