Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Kapusta kiszona z garnka rzymskiego
Czechy
duszenie 1-2 godziny
kalorie 400 kcal
1 puszka kapusty kiszonej
3/8 l soku jabłkowego
1 cebula
2 ziarenka jałowca
1 goździk
kilka ziaren pieprzu
1/2 liścia laurowego
1 ząbek czosnku
150 g wędzonego boczku
1 łyżka mąki
2 łyżka masła
Lekko opłukaną kapustę włożyć do namoczonego garnka rzymskiego polać sokiem jabłkowym. Dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy i pokrojony w paski boczek. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Do gotowej kapusty dodać zagniecioną mąkę z masłem, wymieszać. Ewentualnie chwile poddusić.