Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Szpinak środziemnomorski
We Włoszech do potrawy zamiast szpinaku daje się białej boćwiny Mangold
duszenie 40 minut
kalorie 200 kcal
800 g szpinaku
1/2 puszki pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
sól
2 małe ostre papryczki
2 łyżki siekanej pietruszki lub liści selera
50 g sera owczego (twardej fety)
Dokładnie umyty, pokrojony na duże kawałki szpinak włożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Dodać posiekane pomidory pomidory wraz z sokiem. Zesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek na oleju, przełożyć do naczynia. Posolić. Papryczki i pietruszkę drobno posiekać, posypać szpinak. Ser pokroić i przełożyć do naczynia. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.