Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Cukinia holenderska
Holandia
zapiekanie 45 minut
200 kcal
800 g cukini
sok z 1 cytryny
sól
sporo świeżo zmielonego pieprzu
100 ml śmietany
Tabasco
drobno startego żółtego sera typu gouda lub edamskiego
2 łyżki siekanej pietruszki
Cukinię pokroić w grube krążki i przełożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Śmietanę doprawić Tabasco, pietruszką, dodać starty ser i wymieszać, całość rozprowadzić po cukinii. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.