Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Zapiekanka z cukini
Szwajcaria
zapiekanie 50 minut
kalorie 400 kcal
200 g cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
100 g ziaren dyni
700 g cukini
125 g gęstej śmietany
świeżo zmielonego pieprzu
odrobina startej gałki muszkatołowej
2 jajka
125 g chudej gotowanej szynki
tłuszcz do wysmarowania naczynia
Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć na maśle, dodać nasion dyni, chwilę podsmażyć. Cukinię obrać pokroić w kostkę i zmiksować wraz z Creme fraiche i żółtkami. Masę doprawić i połączyć z ubitymi na sztywną pianę białkami, z podsmażoną cebulą i pokrojoną w paski szynką. Namoczony garnek rzymski natłuścić. Całą masę przełożyć do naczynia. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Podawać z białym pieczywem.