Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Pot-au-feu
Czas przygotowania 3 godz
Ponieważ to danie jednogarnkowe znane jest na całym świecie pod tą nazwą postanowiliśmy jej nie zmieniać.
Składniki
800 g chudej wołowiny
1-2 kości cielęce
2 marchewki
2 pory
2 cebule
1 biała rzodkiew
2 kawałki selera naciowego
kilka ziarenek pieprzu
3 goździki
1 łyżeczka ziół prowansalkich
sól
1 szklanka białego wina
1 łyżka masła
Wartość odżywcza 500 kcal
Przygotowanie
Mięso i kości umyć, obsuszyć, przełożyć do rzymskiego garnka.
Dolać ? l wody, dusić przez 1 godz. Następnie pozbyć się powstałej piany. Warzywa pokroić na duże kawałki, dodać wraz z masłem do mięsa. Posolić, polać podgrzanym winem. Piec. Podawać wraz z warzywami po ewentualnym przełożeniu do innego naczynia. Powstały wywar można serwować jako zupę.
Podawać z pieczywem.