Gar pieprzowy

Czas przygotowania ok. 2 godz

 

Składniki

 

600 g wołowiny gulaszowej

odrobina zmielonej gałki muszkatołowej

sól

świeżo zmielony pieprz

?  l rosołku

1 ostra papryczka

1 cebula

1 ząbek czosnku

300 g szpinaku

1 zielona papryczka

300 g ziemników

100 ml śmietany

wiórki kokosowe

100 g krewetek

Tabasko

Ewentualnie odrobina rumu

 

Wartość odżywcza 450 kcal na osobę

 

Przygotownie

 

Mięso gulaszowe doprawić proszkiem muszkatołowym, włożyć do rzymskiego garnka i polać ? l rosołku.

Doprawić sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu i ostrą paprzyczką.

Udusić 1 cebulę, ząbek czosnku, i szpinak, wszystko zmiksować.

Po godzinie pieczenia dodać do mięsa wraz z pokrojoną papryką i ziemniakami.

Po kolejnych 30 min dodać śmietanę, kokos i krewetki

Gotową potrawę doprawić tabasco, solą, i odrobiną rumu.