Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Gar pieprzowy
Czas przygotowania ok. 2 godz
Składniki
600 g wołowiny gulaszowej
odrobina zmielonej gałki muszkatołowej
sól
świeżo zmielony pieprz
? l rosołku
1 ostra papryczka
1 cebula
1 ząbek czosnku
300 g szpinaku
1 zielona papryczka
300 g ziemników
100 ml śmietany
wiórki kokosowe
100 g krewetek
Tabasko
Ewentualnie odrobina rumu
Wartość odżywcza 450 kcal na osobę
Przygotownie
Mięso gulaszowe doprawić proszkiem muszkatołowym, włożyć do rzymskiego garnka i polać ? l rosołku.
Doprawić sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu i ostrą paprzyczką.
Udusić 1 cebulę, ząbek czosnku, i szpinak, wszystko zmiksować.
Po godzinie pieczenia dodać do mięsa wraz z pokrojoną papryką i ziemniakami.
Po kolejnych 30 min dodać śmietanę, kokos i krewetki
Gotową potrawę doprawić tabasco, solą, i odrobiną rumu.