Gar pieprzowy
Czas przygotowania ok. 2 godz
Składniki
600 g wołowiny gulaszowej
odrobina zmielonej gałki muszkatołowej
sól
świeżo zmielony pieprz
? l rosołku
1 ostra papryczka
1 cebula
1 ząbek czosnku
300 g szpinaku
1 zielona papryczka
300 g ziemników
100 ml śmietany
wiórki kokosowe
100 g krewetek
Tabasko
Ewentualnie odrobina rumu
Wartość odżywcza 450 kcal na osobę
Przygotownie
Mięso gulaszowe doprawić proszkiem muszkatołowym, włożyć do rzymskiego garnka i polać ? l rosołku.
Doprawić sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu i ostrą paprzyczką.
Udusić 1 cebulę, ząbek czosnku, i szpinak, wszystko zmiksować.
Po godzinie pieczenia dodać do mięsa wraz z pokrojoną papryką i ziemniakami.
Po kolejnych 30 min dodać śmietanę, kokos i krewetki
Gotową potrawę doprawić tabasco, solą, i odrobiną rumu.