Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Garnek rzymski Duży Klasyczny RÖMERTOPF® : Kod produktu 11305 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 12005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Rustico RÖMERTOPF®: Kod produktu 11905 Rozmiary...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Zrazy wykwintne
Czas przygotowania 1,5-2 godz
Składniki
wołowina na zrazy ( ilość zależna od ilości porcji)
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka oleju
musztarda
kapary
2-3 cebule
tłusty wędzony boczek
siekana pietruszka
1/8 l czerwonego wina
1/8 l rosołku
150 gkwaśnej śmietany
wartość odżywcza 600 kcal na osbę
Przygotownie
Plastry zrazów lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem, posmarować olejem, następnie musztardą. Układać ; kapary, pociętą cebulę i pokrojony boczek. Rolować, dla zabezpieczenia przekłuć szpikulcami bądź owinąć bawełnianą nitką.
Zrazy podsmażyć na patelni (nie koniecznie) i przełożyć do namoczonego rzymskiego garnka. Posypać resztą pokrojonej cebuli. Całość polać winem, przykryć naczynie i piec od czasu do czasu podlewając rosołkiem. Gotowy sos w razie potrzeby doprawić pieprzemi i solą, dodać śmietany, kaparów i pietruszki.
Do zrazów pasują ziemniaki lub ryż