Małe zapiekanie
Pachnące wspomnienia pieczonych jabłek. Naczynia te mogą przypominać niektórym czasy pieców kaflowych w babcinej kuchni i wydobywających się z nich zapachów, którym ciężko jest się oprzeć. Niemal każdy zna ten cudowny zapach zapiekanych jabłek i karmelizującego się na nich cukru. W tych zgrabnych naczyniach oprócz jabłek można również bez najmniejszych problemów przyrządzać wiele innych potraw, takich jak np. Savarin (rodzaj babki drożdżowej). Ostudzone ciasto nasącza się syropem, aromatyzowanym rumem lub innym likierem. Można też wypełnić środek bitą śmietaną lub kremem. Najdoskonalsza jednak jest babka podana na ciepło z gorącym sosem owocowym: malinowym, porzeczkowym lub truskawkowym. Nie gorsze są zapiekane serniki.... Można tak wymieniać w nieskończoność... Omawiane naczynia są wykonane z naturalnej, czystej gliny - glazurowanej na ich dnie. Jest w nich miejsce na jedno jabłko. Mogą być stosowane w piekarniku, bądź w kuchence mikrofalowej.